SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Zmrzlinové bonbony v čokoládě s Tvarohovým Lipánkem

Zmrzlinu, kterou nemusíte lízat, stačí ji jen vložit do pusy a nechat rozpustit? To je nápad!

Zmrzlinové bonbony v čokoládě s Tvarohovým Lipánkem

Ingredience

  • 200 g cukru moučka
  • 250 ml Jihočeské trvanlivé smetany ke šlehání
  • 45 ml Jihočeského trvanlivého mléka
  • 5 g vanilkové pasty
  • 1 vanilkový cukr
  • 7 žloutků
  • 2 balení tvarohového Lipánka
  • kakao

Postup

Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou pastu povaříme v Jihočeském trvanlivém mléce smíchaném s Jihočeskou trvanlivou smetanou. Poté vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs promícháme s tvarohovým Lipánkem a nalijeme do silikonové formy. Vložíme to do mrazáku minimálně na 5 hodin ztuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vyndáme zmrzlinu a do každého bonbonu zapíchneme párátko. Jako další krok je potřeba každý bonbon rychle ponořit do čokolády a ihned vložit do mrazáku. Po cca 30 minutách jsou bonbony hotové. Obalíme v kakau a můžeme podávat.

 

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem