SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Zázvorové sušenky s Tvarohovým Lipánkem

Zázvorové sušenky jsou příjemným zpestřením mezi klasickými čokoládovými sušenkami. Díky Tvarohovému Lipánkovi budou krásně vláčné.

Zázvorové sušenky s Tvarohovým Lipánkem

Ingredience

  • 500 g pohankové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce sušeného mletého zázvoru
  • 2 lžičky skořice
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g změklého Jihočeského másla
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 vejce
  • 100 ml medu
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 balení tvarohového Lipánka
  • 2 lžičky citronové kůry

Cukrová poleva

  • 200 g moučkového cukru
  • 1–2 lžíce teplé vody

Návod na přípravu

Pohankovou mouku smícháme s jedlou sodou, solí, zázvorem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Změklé Jihočeské máslo utřeme s třtinovým cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem, přidáme med a promícháme. Postupně přimícháváme směs s moukou, až vznikne nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme do tvaru šišky. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 4–6 hodin odpočinout při pokojové teplotě. Na pomoučeném válu těsto vyválíme na 5 mm silnou placku a vykrajujeme sušenky. Ty poté dáme na plech vyloženým pečicím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě při 200 °C cca 7–10 minut. Mezitím si připravíme cukrovou polevu. Cukr moučku smícháme s teplou vodou a naplníme cukrářský sáček. Vychladlé sušenky poté potíráme tvarohovým Lipánkem, přiklopíme druhou sušenkou a zdobíme cukrovou polevou.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem