Zapečený Lipánek Zlaťáček s kuřecím masem, bešamelem, hráškem, kukuřicí a mrkví
Ingredience (2 porce)
- 2 balení Lipánka Zlaťáčka
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžička Jihočeského másla
- 1 lžička hladké mouky
- ½ l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
- 2 lžíce čerstvé Jihočeské smetany
- špetka muškátového oříšku
- hrst baby mrkve
- hrst hrášku
- hrst kukuřice
- hrst nakrájené pažitky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
Návod na přípravu
Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji spolu se zeleninou. Opepříme a osolíme. V hrnci na Jihočeském másle orestujeme mouku cca 2–3 minuty. Přidáme čerstvé Jihočeské mléko, čerstvou Jihočeskou smetanu, na menší kousky nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček (trochu necháme stranou), muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy přidáme kuřecí maso se zeleninou, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova. Po upečení ozdobíme pažitkou a podáváme s bagetou.