Vláčná vánoční bábovka s Tradičním Lipánkem
Ingredience
- 260 g Lipánka tradičního
 - 2 vejce
 - 1 prášek do pečiva
 - 1 vanilkový cukr
 - 1/2 lžičky skořice
 - 1/2 hrnku oleje
 - 1,5 hrnku polohrubé mouky
 - 1 lžíce rumu
 - 1/2 hrnku cukru
 - kakao
 - 1 lžíce citronové kůry
 - Jihočeské máslo na vymazání formy
 
Postup
V míse rozšleháme Lipánka tradičního, oba cukry, vejce, olej a rum. Přimícháme mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru. Do poloviny těsta vmícháme kakao. Půlku světlé části těsta vlijeme do Jihočeským máslem vymazané a moukou vysypané formy. Poté vlijeme kakaové těsto a poslední vlijeme opět vrstvu světlého těsta. Pečeme v předehřáté formě při 160 °C 45-50 minut.


