myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Vánoční větrníky z odpalovaného těsta plněné pomazánkou Lipánek

Ideální recept na dezert nejen o Vánocích. Klasického cukroví bude všude dost, zaujměte něřím, co nikdo nečeká.

Vánoční větrníky z odpalovaného těsta plněné pomazánkou Lipánek

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g Jihočeského másla
  • 6 vajec
  • 700 ml vody
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 balení sladké pomazánky Lipánek
  • čerstvé ovoce dle chuti
  • moučkový cukr na posypání

Návod na přípravu

Do hrnce dáme vodu, sůl a Jihočeské máslo nakrájené na malé kostky. Přivedeme k varu a mícháme. Po rozpuštění Jihočeského másla přisypeme mouku. Rychle mícháme, dokud nevznikne kašovité těsto. Jakmile se těsto přestane lepit, přendáme ho do misky. Vejce rozmícháme a pomalu přidáváme do těsta, které šleháme ručním šlehačem. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme kolečka. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut. Vychladlé větrníky překrojíme napůl. Do cukrářského sáčku vložíme sladkou pomazánku Lipánek a plníme spodní části větrníčků. Přidáme ovoce, přiklopíme druhou částí větrníčku a posypeme moučkovým cukrem.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem