myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Trhanec s horkými malinami a Tvarohovým Lipánkem

Trhanec s horkými malinami a Tvarohovým Lipánkem

Ingredience

  • 100 g Jihočeského másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 500 ml Jihočeského mléka
  • 4 vejce – žloutek a bílek zvlášť
  • Jihočeské máslo na smažení
  • moučkový cukr
  • 1 balení tvarohového Lipánka
  • hrst nasekaných pistácií
  • mražené lesní ovoce
  • med

Návod na přípravu

Polohrubou mouku smícháme se solí. Jihočeské mléko smícháme se žloutky a vmícháme do mouky. Vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme opatrně do těsta. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a vlijeme na ni polovinu těsta. Opečeme z obou stran dozlatova a postup opakujeme i s druhou polovinou těsta. Po upečení přendáme na talíř a palačinku roztrháme na větší kusy. V hrnci povaříme lesní ovoce s medem a přelijeme hotové trhance. Ozdobíme tvarohovým Lipánkem a pistáciemi.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem