myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Třešňový koláč s Tradičním Lipánkem

Třešňový koláč s Tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 40 g mandlové mouky
  • 400 g třešní
  • špetka soli
  • 4 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla
  • 3 vejce
  • 60 g cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 180 g trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání
  • 2 balení tradičního Lipánka
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Vypeckované třešně rozložíme na dno vymazané formy a posypeme vanilkovým cukrem. V míse utřeme cukr s vejci, přidáme mouku, sůl přepuštěné Jihočeské máslo a promícháme. Přilijeme trvanlivou Jihočeskou smetanu ke šlehání, 2 lžíce tradičního Lipánka a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto. Hotovou směs nalijeme na třešně a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 40 minut. Vychladnutý koláč posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme tradičním Lipánkem.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem