Tradiční košické bobálky s Lipánkem | Lipánek.cz
Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací

SOUTĚŽ Lipánkova parta Mazlíků

Sbírej samolepky a získej novou partu Mazlíků

Více o soutěži zde

SOUTĚŽ Lipánkova parta Mazlíků
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Tradiční košické bobálky s Lipánkem

Ještě jste o tomto receptu neslyšeli? Naši sousedé ze Slovenska ale určitě. Pojďme se tuto pochoutku od nich naučit.

Tradiční košické bobálky s Lipánkem

Ingredience

  • 40 g droždí
  • 200 g máku
  • 1 kg hladké mouky
  • 0,75 l plnotučného Jihočeského mléka
  • 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
  • moučkový cukr
  • 2 vejce velikosti M
  • špetka soli
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • med
  • skořice
  • ořechy

Postup

Z droždí, 1 dcl vlažného Jihočeského mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přisypeme cukr a sůl. Promícháme a vložíme do kuchyňského robota. Postupně přidáváme zbylé suroviny a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí tvoříme malé bobálky. Rozmístíme je na plech s pečicím papírem a pečeme 12 minut při 175 °C. Po upečení povaříme v lehce osolené vodě cca 2 minuty. Vyndáme, posypeme mákem, cukrem a přidáme tradičního Lipánka. Dle chuti můžeme použít i ořechy, skořici nebo med.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem