Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience:
- toastový chléb
- Lipánek gouda
- Jihočeské máslo
Dip:
- 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana
- bylinky (pažitka, petrželka)
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Plátkům toastového chleba odkrojíme okraje a pak je rozválíme válečkem na tenko, aby se lépe stáčely. Na každý plátek položíme sýr Lipánek gouda a pevně ho zarolujeme.
Na pánvi rozehřejeme hojnou vrstvu másla a rolky v něm krátce opečeme ze všech stran, aby získaly zlatavou barvu a sýr se uvnitř krásně roztekl. Necháme je chvíli vychladnout a uložíme do svačinové krabičky.
K rolkám připravíme jednoduchý dip: v misce smícháme bílý jogurt nebo zakysanou smetanu s nasekanými čerstvými bylinkami (například pažitka nebo petrželka), dochutíme špetkou soli a pepře. Dip podáváme zvlášť v malé krabičce, aby se do něj rolky mohly namáčet.
Do krabičky přidáme ještě oblíbenou zeleninu.