Slané profiterolky s náplní ze sýru Lipánek | Lipánek.cz
Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací

SOUTĚŽ Lipánkova parta Mazlíků

Sbírej samolepky a získej novou partu Mazlíků

Více o soutěži zde

SOUTĚŽ Lipánkova parta Mazlíků

SOUTĚŽ o XBOX

Sbírej kódy a vyhraj super ceny

Více o soutěži zde

SOUTĚŽ o XBOX Lipánek tvarohový

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Slané profiterolky s náplní ze sýru Lipánek

Tento recept chce přeci jen trochu práce, ale výsledek za ni rozhodně stojí! Oslníte s ním na každé párty.

Slané profiterolky s náplní ze sýru Lipánek

Ingredience

Těsto:

  • 70 g hladké mouky
  • 90 ml vody
  • 1 g soli
  • 35 g oleje
  • 3 vejce

Náplň:

  • 1 balení taveného sýru Lipánek se šunkou
  • 20 g nasekaných mandlí
  • 50 g kvalitní šunky
  • 10 g nasekané petrželky
  • 60 g Jihočeské smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Návod na přípravu

Mouku, vodu, sůl a olej smícháme v hrnci a pomalu zahřejeme. Mícháme, dokud nám těsto neutvoří jednotnou hmotu a nebude zanechávat na dně tenký bílý povlak. Následně vložíme do mísy od kuchyňského robotu a s hákovým nástavcem pomalu mícháme do vychladnutí. Postupně přidáme vejce a následně těstem naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou. Těsto vytlačíme na plech ve tvaru hvězdiček. Pečeme 12-15 minut při 200 °C. Mezitím si připravíme náplň. Všechny ingredience na náplň smícháme ve větší misce, promícháme vidličkou a naplníme s ní cukrářský sáček.

Po vychladnutí profiterolky podélně překrojíme a plníme připravenou směsí.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem