SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Rybízová buchta s Tradičním Lipánkem

Také se každý rok těšíte na rybízovou buchtu? Zkuste ji letos s Lipánkem!

Rybízová buchta s Tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 2 balení tradičního Lipánka
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
  • 300 g rybízu
  • 250 ml trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání
  • máta na ozdobu

 

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme k pěně a lehce promícháme. Přilijeme trvanlivou Jihočeskou smetanu, polovinu rybízu a vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 50 minut. Poté ozdobíme tradičním Lipánkem, posypeme rybízem a ozdobíme mátou.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem