Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami
Ingredience (4 porce)
- 2 tvarohové Lipánky
 - 400 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
 - 100 g moučkového cukru
 - 10 g želatiny
 - 1 balení mražených jahod
 - hrst čerstvých jahod
 - 1 lžička citronové šťávy
 - citronová kůra na ozdobu
 - máta na ozdobu
 
Návod na přípravu
Želatinu namočíme do studené vody dle návodu. Čerstvou Jihočeskou smetanu ohřejeme s 60 g moučkového cukru na teplotu kolem 70 °C. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře ji rozmícháme, a poté vmícháme tvarohového Lipánka. Vše rozmixujeme do hladké směsi. Směs nalijeme do formiček a dáme chladit alespoň na 4–5 hodin, dokud panna cotta neztuhne. Mražené jahody povaříme s citronovou šťávou a zbylým cukrem přibližně 10 minut, necháme vychladnout. Panna cottu vyklopíme na talíř a ozdobíme jahodovým rozvarem, čerstvými jahodami, mátou a citronovou kůrou.


