Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce)
- 150 g ovesné vločky
- 2 balení sladkého mlíčka Lipánek
- špetka skořice
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 8–10 švestek
- ½ hrušky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička Jihočeského másla
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička moučkového cukru
Návod na přípravu
Ovesné vločky uvaříme ve sladkém mlíčku Lipánek společně s cukrem, solí a skořicí.
Švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a opečeme je na Jihočeském másle s třtinovým cukrem.
Hrušku nakrájíme na malé kousky a promícháme s moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
Do misek rozdělíme hotovou kaši, navrch dáme opečené švestky a hrušku. Zakápneme medem a posypeme strouhaným kokosem.


