myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Obrácený koláč s broskvemi a tradičním Lipánkem

Koláč, ale obráceně? Proč ne, faktazii Lipánek meze neklade.

Obrácený koláč s broskvemi a tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 800 g broskví
  • snítky rozmarýnu
  • 50 g Jihočeského másla
  • 80 g cukru
  • 1 listové těsto
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • 2 lžíce džemu dle chuti

Postup

Broskve nakrájíme na měsíčky. Vyskládáme do pánve, posypeme cukrem, přidáme Jihočeské máslo, tymián, džem a pečeme, dokud cukr nezkaramelizuje. Poté odstavíme a přiklopíme listovým těstem a seřízneme okraje. Pokud pánev nelze dát do trouby, broskve po zkaramelizování přendáme do zapékací misky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-–25 minut dozlatova. Po upečení necháme chvíli vychladnout, přiklopíme talířem a překlopíme tak, aby ovoce bylo nahoře a těsto dole. Ozdobíme tradičním Lipánkem a rozmarýnem.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem