SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem

V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem

Ingredience

  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g medu
  • 4 vejce
  • 400 g tučného Jihočeského tvarohu
  • 1 citron
  • špetka soli
  • 1 vanilkový puding
  • 50 g zázvoru
  • 2 balení tradičního Lipánka
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr na posypání
  • 200 g mražených nebo čerstvých malin
  • máta na ozdobení

Návod na přípravu

Žloutky našleháme s cukrem do světlé pěny. V míse smícháme Jihočeský tvaroh s jedním balením tradičního Lipánka, vanilkovým cukrem, pudinkem, jemně nastrouhaným zázvorem a šťávou a kůrou z citronu. Poté přidáme žloutkovou pěnu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pomalu zapracujeme do tvarohové směsi. Nakonec vmícháme půlku malin a vlijeme do formy vyložené pečicím papírem nebo vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 45 minut. Zbylé maliny rozehřejeme v hrnci s medem a rozmixujeme. Vychladlý tvarožník ozdobíme omáčkou z malin, tradičním Lipánkem, moučkovým cukrem a mátou.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem