SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Linecké cukroví a Lipánek Tvarohový

Tohle cukroví nesmí chybět ve většině českých domácností. Určitě se dá připravit i mimo svátky, ale o Vánocích je jedinečné.

Linecké cukroví a Lipánek Tvarohový

Ingredience

  • 140 g Jihočeského másla
  • 70 g cukru moučka
  • 210 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr moučka na vyvalování těsta
  • 2 balení Lipánka Tvarohového
  • drcené vlašské oříšky na posypání

Postup

Z cukru, mouky, změklého Jihočeského másla, citronové šťávy a žloutků vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice alespoň na jednu hodinu odležet. Ztuhlé těsto rozdělíme na 3-4 menší kusy a vyválíme. Těsto při vyvalování jemně posypáváme moučkovým cukrem. Vykrajujeme různé tvary a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut. Vychladnuté cukroví potřeme Lipánkem tvarohovým a posypeme drcenými oříšky.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem