SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Kynuté halušky s ovocem a Lipánkem tradičním

Halušky na sladko? No vlastně proč ne :).

Kynuté halušky s ovocem a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 260 ml vody
  • 30 g droždí
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 lžička krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 Lipánek tradiční bez laktózy
  • ovoce a ořechy na ozdobení a dochucení
  • mák
  • cukr moučka

Postupně smícháme všechny ingredience v nádobě kuchyňského robota a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí přeneseme těsto na prkénko a nožem oddělujeme menší kousky do vroucí lehce osolené vody. Vaříme cca 7 minut na mírnějším plameni. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme na talíře, posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a ozdobíme Lipánkem tradičním, ovocem a ořechy.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem