Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem | Lipánek.cz
Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací

SOUTĚŽ Lipánkova parta Mazlíků

Sbírej samolepky a získej novou partu Mazlíků

Více o soutěži zde

SOUTĚŽ Lipánkova parta Mazlíků
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem

Rohlíčky se smetanovým Lipánkem si jednoduše zamilujete.

Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem

Návod na přípravu

V Jihočeském mléce smícháme droždí s 1 lžičkou cukru. Jihočeské máslo ušleháme se zbylým cukrem, přidáme žloutky i celá vejce a mícháme cca 15 minut. Poté zapracujeme mouku, sůl, kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Na náplň promícháme všechny suroviny a dle chuti dosladíme. Na pomoučené ploše těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníky, naplníme, vytvarujeme jako rohlíky a necháme nakynout. Rohlíčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Ingredience

Těsto na 12 rohlíčků:

  • 500 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 200 g Jihočeského másla
  • 80 g cukru moučka
  • špetka soli
  • 30 g droždí
  • 250 ml plnotučného Jihočeského mléka

Náplň:

  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g Jihočeské smetany
  • 1 balení Lipánka tradičního
  • drcené piškoty na zahuštění směsi
  • 1 g skořice
  • 1 vanilkový cukr
cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem