SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Krtkův dort s Tvarohovým Lipánkem

Krtkův dort, legenda mezi zákusky. Co když se spojí s legendou jako je Lipánek?

Krtkův dort s Tvarohovým Lipánkem

Ingredience

Korpus:

 

  • 2 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 100 ml oleje
  • 180 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 125 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

 

  • 400 ml trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání
  • 100 g tvarohového Lipánka
  • 2 ztužovače
  • 3 banány
  • 80 g čokolády na vaření
  • 40 g moučkového cukru
  • mouka nebo kokos na vysypání

Postup

Cukr, olej, rum a žloutky ušleháme. Přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a trvanlivé Jihočeské mléko. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do směsi. Vlijeme do formy vysypané moukou nebo kokosem a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Vychladlý korpus vydlabeme, ale necháme okraje cca 1,5 cm. Vydlabanou hmotu nevyhazujeme. Ztužovač smícháme s cukrem, nahrubo nastrouhanou čokoládou a tvarohovým Lipánkem. Poté přidáme vyšlehanou smetanu. Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačkovou náplň a vytvoříme kopeček. Posypeme vnitřkem korpusu a necháme v lednici pár hodin vychladnout.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem