Chci soutěžit

myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek

Ingredience (4 porce)

  • 150 g cukru
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 60 g oleje
  • 1 jahodové mlíčko Lipánek
  • 400 g polohrubé mouky
  • kypřicí prášek
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • kůra z jednoho citronu
  • cca 300 g jahod
  • 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený)
  • moučkový cukr na posypání a na rebarboru
  • mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy

Návod na přípravu

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilkovou pastu a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi. Do těsta přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, špetku soli, olej a mlíčko Lipánek. Větší jahody překrojíme napůl, menší necháme celé. Několik jahod si necháme stranou na ozdobu. Rebarboru nakrájíme na silnější plátky, část si také odložíme na ozdobu. Plátky obalíme v moučkovém cukru. Formu vymažeme Jihočeským máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a navrch rozprostřeme jahody a rebarboru. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme jahodami a rebarborou.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem