SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem

Už jen po přečtení názvu z tohoto receptu ucítíte zimního ducha. Uvařit si takový puding, sednout si s ním k nějaké vánoční pohádce a vychutnat si tu chvíli. A nebo jednoduše kdykoli, klidně i bez pohádky.

Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem

Ingredience

  • 1 balení vanilkového Lipánka tradičního
  • 230 ml plnotučného Jihočeského mléka
  • 100 g kulatozrnné rýže
  • 40 g cukru
  • špetka soli
  • jablko
  • 20 g pistácií
  • 20 g lískových oříšků
  • 20 g mandlí
  • javorový sirup na dochucení dle chuti

Postup

Rýži vložíme do rendlíku společně s mlékem, cukrem a balením Tradičního Lipánka. Na mírném plameni uvaříme do konzistence pudinku. Ještě teplé plníme do sklenic a posypeme jablkem nakrájeným na kostičky a směsí ořechů. Pokapeme javorovým sirupem dle chuti a servírujeme.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem