Frittata
Ingredience (2 porce)
- Lipánek Zlaťáček
- 50 g slaniny
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 jarní cibulka
- ½ cukety
- 100 g cherry rajčat
- 5–6 vajec
- 50 ml Jihočeské smetany
Návod na přípravu
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme ji mírně vyškvařit, aby byla křupavá. Poté přidáme nakrájenou jarní cibulku, krátce ji orestujeme a přisypeme na tenké plátky nakrájenou cuketu. Restujeme asi 3–4 minuty, dokud nezačne měknout.
Přidáme rozpůlená cherry rajčátka a promícháme. Mezitím si v misce rozšleháme vejce (5–6 kusů podle velikosti), přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Vaječnou směs nalijeme na zeleninu se slaninou a necháme krátce zatáhnout na středním plameni bez míchání. Jakmile spodní část zpevní, přidáme nahrubo nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček a přendáme pánev do předehřáté trouby na 200 stupňů, případně přiklopíme poklicí a necháme frittatu dojít, dokud není pevná i na povrchu.