SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Francouzská omeleta se sýrem Lipánek

Hledáte rychlou a výživnou snídani, která zasytí na celé dopoledne? Už jste ji našli.

Francouzská omeleta se sýrem Lipánek

Ingredience (na 1 porci)

  • 3 vejce
  • 2 plátky sýru Lipánek
  • 1 lžíce Jihočeského másla (a kousek másla na potření)
  • 1 lžíce nasekané pažitky sůl

Postup

Vejce rozšleháme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme lžíci Jihočeského másla, přidáme vejce a za stálého míchání rozprostřeme po celé pánvi. Mícháme rychle, dokud vajíčka nezačnou houstnout. Poté s nimi několikrát zatřeseme a rozprostřeme rovnoměrně po celé pánvi. Posypeme pokrájenými plátky sýru Lipánek a opatrně na pánvi srolujeme. Omeletu nakonec ozdobíme pažitkou.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem