Crépes suzette neboli citrusové palačinky se sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience (na 12 porcí)
Těsto
- 75 g hladké mouky
 - 220 ml trvanlivého Jihočeského mléka
 - špetka soli
 - 1 lžíce oleje + na pečení
 - 2 vejce
 
Omáčka
- 150 ml pomerančové šťávy
 - 75 g hnědého cukru
 - 75 g Jihočeského másla
 - nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
 - 2 pomeranče
 - 1 balení sladké pomazánky Lipánek
 
Postup
Z pomerančů odstraníme slupku a nakrájíme je na měsíčky. Mouku smícháme s Jihočeským máslem a solí. Přidáme vejce, olej a smícháme do hladkého těsta. Na pánvi na troše oleje postupně opékáme palačinky. V druhé pánvi rozpustíme Jihočeské máslo, cukr a připravíme světlý karamel. Poté opatrně zalijeme pomerančovou šťávou a přidáme kůru. Necháme zhoustnout a poté přidáme měsíčky pomeranče. Chvíli povaříme. Palačinky přehneme do šátečků, zalijeme omáčkou a ozdobíme lžící sladké pomazánky Lipánek.


