Čokoládové pusinky s krémem Lipánek a ovocem
Ingredience (8 porcí)
Bílkové pusinky:
- 3 bílky
- 150 g cukru krupice
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička kakaa
Krém:
- 2× Lipánek čokoládová pomazánka
- 200 ml Jihočeské smetany
Ovoce na ozdobení
Návod na přípravu
Bílky dáme do větší mísy a začneme je šlehat elektrickým šlehačem. Jakmile začnou pěnit, postupně po lžících přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne pevný, lesklý sníh. Poté jemně vmícháme prosátý kukuřičný škrob a kakao. Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku tvoříme malé pusinky na plech vyložený pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 120 °C a pusinky pečeme přibližně 60–75 minut. Po dopečení je necháme vychladnout v pootevřené troubě, aby zůstaly křupavé zvenku a vláčné uvnitř.
Krém připravíme vyšleháním smetany společně s pomazánkou Lipánek.
Bílkový korpus ozdobíme krémem a ovocem.