SOUTĚŽ

Hejbni kostrou s Lipánkem a Pigym

Více o soutěži zde

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Banánový chlebík s Tradičním Lipánkem

Už jste vyzkoušeli recept na banánový chléb? Je vděčnou pochoutnou nejen na snídani. Lipánek vám řekne jak na to.

Banánový chlebík s Tradičním Lipánkem

Ingredience (na 1 celý banana bread cca pro 4 lidi, dle formy)

  • 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
  • 225 g polohrubé mouky + na vysypání formy
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 30 g kakaa
  • 4 zralé banány
  • 200 g cukru krupice
  • 75 g hořké čokolády
  • 2 vejce
  • 2 lžíce tradičního Lipánka
  • 100 g Jihočeského másla + na vymazání formy

Návod na přípravu

V míse smícháme mouku, vanilkový cukr, sůl, kypřicí prášek a kakao. Přidáme nasekané vlašské ořechy a čokoládu. Ve druhé míse rozmačkáme banány, přidáme krupicový cukr, tradičního Lipánka a vejce. Obě směsi dobře společně zamícháme a přidáme rozpuštěné Jihočeské máslo. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 50 minut.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem