myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Varíme spolu

Miniburger s plátkovým syrom Lipánek

Miniburger s plátkovým syrom Lipánek

Ingrediencie

Domáce žemle:

  • 60 g Juhočeského masla
  • 250 ml Juhočeského lahodného mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 20 g kvasníc
  • 30 g cukru
  • 3 ks vajec
  • soľ
  • sezamové semienka

Pečené zemiaky:

  • 400 g menších zemiakov
  • olej
  • soľ, čierne korenie, bylinky podľa chuti

Burgery:

  • 400 g mletého mäsa
  • 3 menšie cibule
  • soľ, čierne korenie, bylinky podľa chuti
  • plátkový syr Lipánek
  • šalát
  • 3 paradajky
  • kyslá uhorka
  • kečup/horčica podľa chuti

Postup

Domácí bulky

Připravte si kvásek. Droždí smíchejte s troškou cukru, přilijte trochu vlažného mléka, zaprašte moukou a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

Smíchejte mouky s vejci, cukrem, solí, kváskem a povoleným máslem. Smíchejte a ideálně v robotu vypracujte hladké těsto, které necháte kynout.

Po vykynutí vyválejte šišku, ze které budete vytvářet menší bulky, které skládejte na pečícím papírem vyložený plech. Nechte chvíli bulky kynout. Po vykynutí potřete rozšlehaným vajíčkem a posolte a posypte sezamovými semínky.

Pečte při 190 stupních cca 15-20 minut do zlatova. Po vychladnutí rozpulte.

Pečené brambory

Brambory i se slupkou nakrájejte na drobné měsíčky a opékejte do zlatova na grilu nebo smažte na rozpáleném oleji.

Burgery

Cibuli nakrájejte na drobno a přidejte ji k mletému masu, které dle chuti dosolte, opepřete a přidejte oblíbené bylinky. Vytvarujte burgery ideální velikosti dle bulky. Opékejte rovnoměrně z obou stran na grilu či pánvi.

Spodní část bulky potřete kečupem / hořčicí, nandejte lístky salátu, opečené maso, na něj plátkový sýr Lipánek, rajče, kyselou okurku a horní část bulky.  Propíchněte špejlí / párátkem a servírujte s opečenými bramborami.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom