SÚŤAŽ

Hejbni kostrou s Lipánkom a Pigym

Viac o súťaži tu

Hejbni kostrou Hejbni kostrou
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všetky Vaříme spolu

Malinový tvaroháčik se zázvorom a Tradičným Lipánkom

V tomto dezerte sa dokonale snúbi kyslá chuť so sladkou a ľahko štipľavým zázvorom. Jednotlivé komponenty skvele zjemnia Lipanček Tvarohový.

Malinový tvaroháčik se zázvorom a Tradičným Lipánkom

Ingrediencie

  • 100 g trstinového cukru
  • 50 g medu
  • 4 vajcia
  • 400 g tučného Juhočeského tvarohu
  • 1 citrón
  • štipka soli
  • 1 vanilkový puding
  • 50 g zázvoru
  • 2 balenia tradičného Lipánka
  • 1 vanilkový cukor
  • práškový cukr na posypanie
  • 200 g mrazených alebo čerstvých malín
  • mäta na ozdobenie

Návod na přípravu

Žloutky našleháme s cukrem do světlé pěny. V míse smícháme Jihočeský tvaroh s jedním balením tradičního Lipánka, vanilkovým cukrem, pudinkem, jemně nastrouhaným zázvorem a šťávou a kůrou z citronu. Poté přidáme žloutkovou pěnu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pomalu zapracujeme do tvarohové směsi. Nakonec vmícháme půlku malin a vlijeme do formy vyložené pečicím papírem nebo vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 45 minut. Zbylé maliny rozehřejeme v hrnci s medem a rozmixujeme. Vychladlý tvarožník ozdobíme omáčkou z malin, tradičním Lipánkem, moučkovým cukrem a mátou.

cssk
myslíme na príroduHláskanie s Lipánkom